Oratorij

Animatorji župnije Ilirska Bistrica vsakoletno pripravljamo oratorij za otroke med 5. in 13. letom starosti, kjer je vedno polno druženja, zanimivih delavnic, poučnih uric in seveda veselih iger :)


 

-OBVESTILO-

Pozdravljeni starši in otroci!

 

Vemo, da so letos razmere naredile svoje in tudi pri Oratoriju je tako. Iz organizacije Oratorija Slovenije smo dobili higienske smernice, ki bi jih glede na naš obstoječ prostor izvajanja in program težko izvajali. Ker nočemo ogrožati zdravja otrok in vseh družin ter širiti potencialno okužbo, smo skupaj z duhovniki sklenili, da letošnji oratorij 2020 odpade.

Glede na število otrok, ki smo ga vajeni in prostorske zmožnosti, je težko zagotoviti pravo varnost in izpeljati oratorij kot smo ga bili vajeni. Obenem, ne bi želeli, da oratorij izgubi svoj pomen, kar je ob upoštevanju ukrepov zelo verjetno. Hkrati pa z gotovostjo ne moremo vedeti kaj se bo dogajalo meseca avgusta, pripravljanje programa pa se ponavadi začne že 2 meseca prej, zato smo tudi skleniti takšno odločitev.
Vsekakor je žalost velika, saj je takšen dogodek enkraten tako za otroke, kot za vse nas.

 

P.S. Vseeno pa spremljajte naša obvestila in oznanila med poletjem, saj v kolikor bo le mogoče in bo situacija epidemije novega koronavirusa to dovolila, smo vseeno pripravljeni izvesti oratorijski dan ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov.

 

Animatorji


 

Več informacij na uradni strani Oratorija Ilirska Bistrica na omrežju Facebook - povezava do strani (klik)